DİKMELİ E TWİNNİNG PROJEMİZ TAMAMLANDI

DİKMELİ E TWİNNİNG PROJEMİZ TAMAMLANDI

29.05.2021 372

E TWINNING PROJESİ – DİKMELİ ORTAOKULU

 

Projenin Adı: Wonder (full) Learning

Proje Ortağı ve Okulu: Gülşah Demircan (İngilizce Öğretmeni) Dikmeli Ortaokulu

Projedeki Ortak Okullar: İtalya'dan 2, Romanya'dan 1, Türkiye'den bazı okullar yer almaktadır.

Projenin Süresi: Proje 5 ay sürmektedir. ( Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs)

 

Projenin Amacı: Diğer ülkelerden ve şehirlerden öğrencilerle İngilizce'yi kullanarak iletişim kurmak ve kültürlerini öğrenmek. Çeşitli Web 2.0 araçlarını öğrenip kullanmak.Materyal tasarlamak, tasarladıkları materyalleri kullanarak İngilizce konuşmak ve aktif bir şekilde hayatlarının bir parçası haline getirmek. (Renderforest, Canva, Wordmint, Wordwall, Movie Maker gibi Web 2.0 araçları kullanılacaktır)

 

Katılan Öğrenciler: Projede 6 öğrencimiz yer almaktadır. Ayşe Sahra, Efe, Fatma F, Meva,Ceren, Eylül A.

 

Projenin Çalışma Süreci:

Ocak ayında '' Let's speak corona in English.'' "Haydi İngilizceyi kullanarak korona hakkında konuşalım" teması kapsamında Hastalıkla ilgili düşüncelerini İngilizce olarak dile getirmişlerdir. Korona hepimiz için önemli bir konu olduğundan dikkat çekmek amacıyla slogan, poster, broşür ve videolar hazırlamışlardır. Aynı zamanda kendilerini Web 2.0 aracı "Renderforest" ile tanıtmışlardır.

 

Şubat ayında öğrenciler materyal hazırlamışlardır. Amaç tahta oyunu ya da Web 2.0 araçlarını (Wordmint, Wordwall) kullanarak kelime dağarcıklarını zenginleştirmektir.

Kelimeler işledikleri ünitelerle ilgili seçilerek derslere de katkı sağlamak amaçlanmıştır.

"Güvenli İnternet Günü" için seminerlere katıldık. Öğrencilerle birlikte poster hazırladık diğer ortak okulların çalışmaları ile birlikte okul panomuzda sergiledik.

 

Mart ayında öğrenciler kuklalar hazırlayacaklardır. Bu kuklaları hayvanları canlandırmak ya da bilgi vermek istedikleri konu için kullanacaklardır. Vahşi yaşamdaki nesli tükenmekte olan hayvanları, yaşadıkları ortamı ve doğayı korumaya dikkat çekeceklerdir.

 

Nisan ayında öğrenciler dünyada çok kullanılan dil olan İngilizceyi kullanarak "Altı şapkalı düşünme tekniği" ile çalışma yapacaklardır.

 

Mayıs ayında öğrenciler yaşadıkları şehirle ilgili dergi hazırlayacaklar. Yaşadıkları yerin kültür ve yiyecekleriyle ilgili bilgi verecekler. Projedeki diğer okulların dergileri ile bir araya gelecek ve yayınlanacak. Projede yer alan okulların ortak bir çalışması olarak kullanılacak.

 

Beklenen Sonuçlar: Bu proje aracılığıyla öğrenciler diğer ülkelerden ya da farklı şehirlerdeki öğrenciler ile İngilizce iletişim kurma fırsatı bulacaklar, kültürlerini öğrenecekler böylece projeye katılmak için motive olacaklardır. E-twinning platformundaki tartışma forumu ile de İngilizce'yi aktif olarak kullanacaklardır. Hayatımızda önemli yer tutan Korona virüsle ilgili İngilizce konuşacaklar ve tedbirlere dikkat çekecekler. Dijital çağda yaşadığımız için çeşitli Web 2.0 araçlarını öğrenecekler, broşür poster, bulmaca ve oyun hazırlamak hayatlarında kolaylık sağlayacaktır. Öğrenciler, seminerler ile güvenli internet, hayvan hakları gibi konularda bilgi sahibi olacaklardır. Son olarak ortak çalışma ile dergi hazırlamış olacaklar İngilizceyi eğlenerek öğreneceklerdir.

 

Okul kaıtlım sertifika sona yerleşmiş

29-05-2021


29-05-202129-05-202129-05-2021

İLETİŞİM

Adres:
Okul binamız güçlendirme kapsamında yıkıldığından yeniden inşa edilene kadar Esenli ilkokulunda devam etmektedir.


Telefon
(380) 693 7065


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın